søndag 16. desember 2018

Så tenner vi det tredje lys


Så tenner vi tre lys i kveld, for lengsel, håp og glede
De står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
Så tenner vi tre lys i kveld for lengsel, håp og glede

Advent,
Ingerid Hagerup



Vi har pyntet til jul i dag, det mangler bare noen veldig få ting, så er vi klare. Det er litt rart å være "ferdige" så tidlig, men det er deilig også, for det er noe harmonisk og deilig, så får det heller være at det fremdeles er 8 dager igjen til jul!

Jeg kan stadig drømme om og kanskje lengte etter den tiden hvor juletreet ble pyntet ferdig etter vi la oss på lille julaften. Vi la oss til et nesten tomt juletre, bare med lys (som ikke var tent) og stjerne på toppen og med en eller to ting som vi ungene fikk henge på før vi la oss. Stua var full av esker med julepynt - pappa pyntet treet, og mamma pyntet resten.

Mamma lagde alltid en "julelandsby" oppå skapet i spisestua. Det var alltid spennende å våkne opp julaften morgen og se det ferdige treet, julelandsbyen og ikke minst det ryddige huset - alle boksene var borte, bordene som kvelden før var fulle av julepynt som ventet på plassen sin, var nå dekket med juleduker, nøtteskåler og lys.  Bare idyll.

Nå vet jeg selvfølgelig at det antageligvis ikke bare var idyll og kos, det var en sen natt med jobbing, rydding, pynting. Been there, done that...  Akkurat nå føles det helt ok å slippe den lange natta mellom lille julaften og julaften.

Litt mer om Juletre og hvorfor grana ble nettopp det, kan du lese HER.

Ha en god siste-uke-før-jul!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar