onsdag 21. desember 2016

I dag er det solsnudagen og dagen for å brygge øl!


I dag er det solsnudagen og alt kan skje...  Man skal ikke gjøre noe arbeid på denne dagen, og man må slettes ikke bake.  For kaker som bakes på solsnudagen fester seg på platene.  Natt til i dag har vært årets lengste natt, og nå går det sakte, men sikkert framover.  Veldig sakte i begynnelsen.  For eksempel i Oslo vil dagen bli omtrent 7 minutter lengre innen vi går over i et nytt år, i Trondheim vil den bli omtrent 12 minutter lengre. Solen snur i dag kl 11.44.  Vintersolverv finner sted mellom 20. og 23. desember, aller oftest den 21. eller 22.




Det mørkt i dag.  Klokka er straks ni og det er fremdeles helt mørkt, kan såvidt skimte at det vil begynne å lysne! Bildet ved siden av her ble tatt for mindre enn 15 minutter siden.

Det er også St. Thomas dag eller Thomasmesse som den også kalles i dag og det er dagen hvor julefreden skal lyses. Øllet skal være ferdig brygget i dag og juleveden må være i hus.  Det sies også at denne dagen alltid kom med mildvær - kakelinna, og det var en følge av all varmen som hadde blitt sluppet ut pga bakingen.  Det var også forbudt å gjøre noe som gikk rundt, som f. eks å spinne eller å kjerne.





Husk at det blir jul allikevel! Og det er tid for å enda en gang sjekke gjøremållista, enten den er på papir eller oppi hodet, om finne flere ting å stryke ut.  Med god samvittighet.  Og når du har gjort det, så stryker du enda et par ting før du gir deg. Den som ikke har gjemt seg nå, den får stå.  Eller omskrevet til: Det vi ikke har gjort til nå, det får vi tenke nøye over om vi virkelig trenger å gjøre.  Ingenting trenger å være perfekt, det holder lenge med å være bra nok.  Så pust ut og senk skuldrene.  Det blir jul alikevel!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar