søndag 2. desember 2018

Så har vi tent et lys i kveld, et lys for glede!


Advent
Inger Hagerup

Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede
Det står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede

Adventslysene kom på plass før frokost i dag. Det manglet litt pynt, men det får komme etterhvert. 
Vi fikk tent det første lyset og lest adventsverset, og det er det eneste som teller. Vi valgte Inger Hagerup sitt adventvers denne gangen, i alle fall til frokost. Til middag blir det "Tenn lys".  Kalenderen kom på plass i løpet av natten også - eller tidlige morgentimer ble det vel tilslutt... Så nå er adventstiden i gang også her i huset. Det er en herlig tid. 


Illustrasjonsbilde - (Ute)-lys i mørketida

Dette er den mest stemningsfulle tiden i løpet av året, synes jeg. Sola "snur" om et par uker, og vi tenner lys og lyser opp mørketiden akkurat som det har blitt gjort de siste 3000 årene. Vi tenner levende lys ute og inne og vi har lys i vinduene.  Om morgenen i klarvær lyser Venus så flott på himmelen  Om noen dager skal jeg få med meg mannen i huset på en kveldstur for å se på alle de fine vinduene som lyser opp nå i mørketida.


Selv om vi tenker at adventstiden har blitt feiret sånn "bestandig", og det stemmer for de fleste av oss i dag, så er det faktisk sånn at fram til andre verdenskrig var adventsmarkering først og fremst en kirkelig ting her i landet. Det var sikkert noen som tente lys, hadde oppdaget adventskalenderen på en reise til Tyskland og som også hadde skrevet et julekort eller flere, men det var unntakene, ikke regelen. Advent hørte kirken til.


Gleden er som et lys – tenner du det for andre, faller skinnet tilbake på deg selv.
 Carit Etlar |


Tenn et lys for glede du også!

Her kan du lese mer om Lys i advent .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar