onsdag 30. november 2016

Ny desember, nye muligheter - eller gamle


Dagen og måneden vi har ventet på er her om få timer, og den er helt ny!  Det er det ikke lett å tenke på når vi nå er på full fart inn i den tiden på året som er mest fylt av tradisjoner og forventninger om at ting skal være som de alltid har vært.  Å følge de gamle fotsporene er kanskje det letteste, å stake ut en ny vei kan kreve sin del med planlegging og strategisk tilrettelegging – men så kan det også være både interessant og spennende å gå nye veier, og å bytte ut noe av det gamle – eller fjerne eller legge til ting.

Jeg vet at jeg sier det hvert år, og gjerne flere ganger også, men vi har virkelig ”blanke ark og fargestifter til” denne måneden, selv om dette er den mest forhåndsdefinerte måneden vi har.  Vi skal ikke vær redde for å benytte de mulighetene vi har, med de midlene og ønskene vi har til rådighet.
Se mulighetene, ikke begrensningene – se utfordringene, ikke hindrene -  se muligheten for utvikling, ikke tilbakegang – se det gode med at det dreier seg om forandring, ikke nederlag. Nye ting er forresten ikke så skummelt som vi ofte vil ha det til.

"Hva som ligger bak oss og hva som ligger foran oss er ingenting i forhold til hva som ligger i oss."
Henry S. Haskins

Ingenting trenger å være perfekt, godt nok holder lenge!

Mulighetene ligger der, grip dem!

Finn fram arkene og tegnestiftene og ikke vær redd for å bruke dem! Muligheten er selvfølgelig også at alt går rett vest, at man ikke orker, at det er tungt og vanskelig.  Ikke gi deg selv juling for det. Gjør det beste du orker, og orker du ikke, så tenk at det vil komme nye desembermåneder med nye muligheter!

Jeg ønsker at alle får en fin desembermåned!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar