mandag 6. januar 2014

På ferie i Europa

Jeg blogger mest for meg selv og for familien og jeg (vi) synes at det er mest oversiktlig å dele det opp i flere blogger med hvert sitt tema.  Det gjør også at de som vil følge oss kan velge selv hva de vil lese om.


PÅ FERIE I EUROPA




Vi finner sporet toget går fra og det er enda litt mer forsinkelse på gang.  Tilslutt ender vi opp med at det settes opp et Ekspresstog med to vogner som sendes avgårde til Hamburg.  Kaos, mye mennesker - igjen er vi glade for at vi har plassbilletter.

Litt småkupert terreng, litt flate strekker, noen trær og noen vindmøller farer forbi vinduene mens vi spiser, leser, tegner og ser ut av og til.  I Kolding går mange av, og dermed blir det bedre plass og mer ro ombord.  Vi kan slappe av og nyte turen.  Snart krysser vi grensa til Tyskland og har kommet enda et hakk videre på ferieturen vår. I Flensburg blir det et uplanlagt togbytte pga problemer med toget.  Vi får ikke helt med oss grunnen, men det var noe med farten, eller mangel på sådan.  Vel, grunnen er sikkert god nok.  Vi pakker sammen og gjør oss klare til å bytte tog så fort alle kan slik at de som skal videre med togforbindelser fra Hamburg likevel skal klare det.  Folk er lydige og effektive og alt går greitt.  Vi svinger inn på Hamburg Hbf to minutter et skjema, spenner på oss sekkene og er klare for å lete etter hotellet vårt.

Det har vært en fin dag på toget, og det er en trøtt, men fornøyd liten gjeng som ramler inn på hotellrommet sånn rett før halv åtte på kvelden.  Den første togdagen er over - Vi er i gang!

Denne bloggen forteller om InterRail-turen vi - dvs. mor, far og 12 åringen, dro på sommeren 2013 og andre turer vi er på i Europa - av og til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar