tirsdag 7. januar 2014

Et stort stykke Norge

Jeg blogger mest for meg selv og for familien og jeg (vi) synes at det er mest oversiktlig å dele det opp i flere blogger med hvert sitt tema.  Det gjør også at de som vil følge oss kan velge selv hva de vil lese om.


ET STORT STYKKE NORGE

Etter fem år i utlandet gledet vi oss skikkelig til å sette oss i bilen for å se oss nærmere om i dette fantastisk flott landet som vi bor i. Vi i forsetet har reist en del i Norge, men baksetepassasjeren på 10 som hadde bodd 5 av de 10 årene på andre siden av dammen, visste egentlig lite om landet vårt.


Mai 2011

Well... I dag kom gamleteltet ned fra loftet.  Der har det ligget i dvale noen år, åtte i alle fall.  Teltet er 17 år gammelt, og det er ingen ungdom til telt å være.  Godt voksent vil vi vel kalle det, og fullt av erfaring.  Men tungt og omfangsrikt, slik mange av oss blir etterhvert som vi eldes.  Fristelsen ble derfor stor da vi kom over et nytt og rimelig telt her for en ukes tid siden.. Ny-teltet er en tredjedel av størrelsen og langt lettere, bare 10,5 kg.  Så nå er spørsmålet, hva skal vi velge?  Nostalgi eller nyhet?

Å sette opp et nytt telt kan jo være litt av en utfordring, selv for forholdsvis erfarne teltoppsettere.  Etter litt fomling kom teltet opp - nytt, større enn vi trodde, ganske fint og absolutt brukbart.  Færre kilo og mindre volum er absolutt ikke å forakte når bilen skal pakkes for langtur. 
Men så var det gamlingen da... tungt som er uvær, plasskrevende, selv om det faktisk er mindre enn det nye. Men kjent og kjært. Det var oppe på få minutter, dette har vi gjort mange ganger før, skjopp, skjopp, skjopp - så var det gjort.  Norstalgien rant nesten over... det lukter campingtur av slike gamle stoff-telt. Akkurat som gamle hus så har gamle telt sjel... og minner... Gamlingen holder seg godt... hjemmekoselig... masse gode energier...  Vi får se hvem som vinner til slutt!

Omtrent 2 måneder senere

Etter nitidige forberedelser og planlegging tenkte vi at vi hadde klart å sette opp en plan som passet for oss alle, bilen ble pakket full og vi var i gang med vår reise mot nord.  Vi skulle til Helligvær utenfor Bodø hvor vi skulle besøke noen venner som vi ikke hadde sett på mange år, og underveies hadde vi en liste med ting vi kunne gjøre.  Dagsettappene var stort sett på mellom 4 og 6 timer og overnatting skulle skje i telt og campinghytter på et forholdsvis lavt budsjett!

Norge er et herlig ferieland - og vi skal prøve å dele våre opplevelser med de som har lyst til å være med!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar